Brandende video's

Scherp: dat is wat je wilt zijn

Agristo

Agristo is het best bewaarde geheim van Tilburg. Hier worden 24 uur per dag, 7 dagen in de week de lekkerste frietjes gemaakt. Elk jaar maken ze er zoveel dat ze er wel 714 olympische zwembaden mee zouden kunnen vullen!

Video opdracht door Agristo

Om de wereld hun geheim te laten ontdekken lieten zij het hele proces ‘van aardappel tot friet’ door ons vastleggen in deze video.

Van schets tot script

We ging aan de slag met het bedenken van een concept, hierbij uitgaand van de gedachte: “Iedereen eet weleens een frietje, maar weten ze ook waar die frietjes vandaan komen of wie ze maken?” Het hele proces vanaf het begin bij de boer tot aan de distributie naar de klant moest terugkomen. We gingen mee met één van de aardappelboeren die aardappels voor Agristo levert. Na een dagje in de modder gespeeld te hebben en letterlijk languit in een aardappelrooier te hebben gelegen zaten de eerste opnames erop. Nu moesten we nog de fabriek zelf in. Daar was het helaas niet mogelijk om alle processen van dichtbij te filmen, omdat sommige bewerkingen in een afgesloten machine plaatsvinden. 

Dit hebben we opgelost door in onze eigen studio verschillende van die bewerkingen na te bootsen, bijvoorbeeld de aardappels die gewassen worden of de frietjes die gefrituurd worden. Dit alles hebben we verwerkt in een snelle montage op klassieke muziek. Dit symboliseert het constante proces wat 24 uur per dag, 7 dagen per week doorgaat.

Gele peper PEP

Behind the scenes

Ik heb een pepper nodig! HELP!