Vet cool….toch?

“Wow wat cool!”, “Dat klinkt vet!” of “Dat zal niet saai zijn!” zijn vaak de enthousiaste reacties die ik krijg wanneer ik vertel dat ik Video Producer ben. Wat er nou allemaal écht komt kijken bij mijn werkzaamheden? Dat vertel ik jullie vandaag in deze blog!

Als een huis

Als Video Producer bij PEP coördineer ik alle projecten waar een videocamera aan te pas komt, van begin tot eind. De klantvraag komt eerst binnen bij de projectmanager, die er een videoconcept van maakt. Daarna mag ik aan de slag: ik zet dit concept om tot een realiseerbare videoproductie! Ik maak een filmscript, organiseer de opnames, brief het team en begeleid uiteindelijk de montage van de beelden tot de gevraagde video staat als een huis.

Portfolio

Het filmen en monteren van de beelden laten wij over aan onze talenten! Bij PEP krijgen studenten de kans om hun film- en edit-skills te ontwikkelen. Ik begeleid hen gedurende het traject zodat zij toffe producties aan hun portfolio kunnen toevoegen. Ik ben zelf altijd aanwezig bij de opnames om de kwaliteit te waarborgen. Natuurlijk staat de vraag van de klant hierbij centraal!

De juiste ‘set’ting

In mijn ogen is de belangrijkste taak van een producer om de meest ideale omstandigheden (setting) te creëren voor de creatievelingen. In mijn geval zijn dit de cameramannen en editors. Zo kunnen zij doen waar ze goed in zijn en kunnen ze zich optimaal focussen op het project. Als creatieveling is het erg makkelijk om jezelf, meegesleept door de passie voor het vak, in het proces te verliezen. Ik zorg ervoor dat op de “set” (op locatie of in de opnamestudio aan de Piushaven) de klantwens en het proces gestructureerd en duidelijk in beeld blijven!

 

It’s all about projectmanagement

Dat maakt de producer de schakel tussen klant en product. Het is dus niet meteen een creatieve rol, it’s all about projectmanagement! Dit kan van alles zijn. Kleine dingen zoals vervoer regelen naar de locatie, zorgen dat alle accu’s van de camera’s opgeladen zijn tot aan een goede tijdsplanning van de opnames waar ook gedacht wordt aan opbouwtijd en lunchtijd!

What’s in a ‘werktitel’

Het leuke is dat we ook nog werken aan artistieke projecten, zoals een korte fictie film die ik mocht produceren. Een van onze talenten toonde veel ambitie en passie en had een verhaal waar ik veel potentie in zag. Dit verhaal werkten we uit met een crew van stagiaires en creatievelingen, met een toffe film als eindproduct! Dit soort projecten bieden nog meer kansen tot talentontwikkeling en zorgen voor extra creatieve stimulans binnen PEP. De film is bijna af en wij zijn super trots op het resultaat! Binnenkort is het project te bewonderen op onze social kanalen.

Wil je jouw bedrijf laten zien? Persoonlijk én duidelijk een boodschap overbrengen naar je klanten of volgers? Dan is een video een geweldige manier van communiceren! Loop gerust eens binnen bij onze creatieve studio om de mogelijkheden te bespreken, de koffie staat altijd klaar!☕️

Zorg dat je website
voor jou gaat werken

  • Identificeer wat de doelen en uitgangspunten van jouw website zijn
  • Verhoog in slechts 10 minuten de waarde van je website
  • Minder copywrite kosten
  • Gebruik blogs om je bedrijf online (beter) vindbaar te maken
Heb je ons gratis handboek 'Starten met je Socials' al gezien?

In het handboek geven we je 5 dikke tips over zakelijk social media beheer. Lees hem snel door en begin vandaag nog met het professionaliseren van jouw social media kanalen.