Versla de herfstdip!

Oktober is inmiddels weer aangebroken en laat ik eerlijk zijn.. ik ben geen fan! Zelf ben ik echt een zomermens: van mij zou het voor altijd warm mogen blijven. Waar veel mensen afgelopen zomer hun haren nog net niet uittrokken van ellende tijdens de hittegolf, bracht ik mijn tijd vooral door met een tijdschrift op mijn balkon in de zon. Nu de zomer voorbij is en de herfst officieel is begonnen, ligt de herfstdip weer op de loer…

Lentekriebels VS najaarsdip

Waar in het voorjaar iedereen vaak extra productief en creatief wordt, hebben veel mensen in het najaar last van een dipje. Het is langer donker buiten, het weer is somber en de temperaturen sluipen steeds meer naar beneden. Zelf merk ik in het najaar altijd dat ik een stuk minder energie heb en hierdoor geen zin heb om dingen te ondernemen. Ik verstop me dan na werk veel liever onder mijn fleecedekentje op de bank met een warme kop thee en een goede serie!

Toch is het belangrijk om hier niet teveel aan toe te geven, de herfstdip gaat er namelijk niet minder door worden. Wat je wel kunt doen om de dip te verzachten? Dat vertel ik je graag!

3 tips om de herfstdip te verslaan

Sporten. Kies er voor om een uurtje door te brengen in de sportschool in plaats van op de bank. Tijdens het sporten maak je namelijk endorfine vrij in je hersenen. Dit stofje werkt ontspannend en geeft je tegelijkertijd een energieboost! Ga vanuit je werk gelijk door naar de sportschool voordat je naar huis gaat, zo voorkom je dat je 2x door de kou moet. 😉

Zoek het licht op. Een belangrijke oorzaak van de herfstdip is gebrek aan daglicht. Maak in de middagpauze eens een wandeling buiten of loop op je vrije dag een rondje door de stad. Zo krijgt je lichaam de kans om vitamine D aan te maken, een stof die bijdraagt aan een goed humeur. Helpt dit niet voldoende? Er zijn tegenwoordig zelfs speciale daglicht lampen verkrijgbaar die natuurlijk licht nabootsen en hierdoor effectief werken tegen seizoensgebonden dipjes!

Plan leuke dingen. Kun je je er nou echt niet toe zetten om met het koude weer naar buiten te gaan? Plan dan dingen met vrienden/vriendinnen! Zo blijf je lekker bezig, heb je dingen om naar uit te kijken en sta je minder stil bij die vervelende herfstdip!

Aftellen tot de zomer

Vanaf het moment dat de herfst begint, ben ik stiekem al weer aan het aftellen naar de zomer. Dat is en blijft gewoon mijn favoriete seizoen. Toch merk ik dat ik ieder jaar weer iets beter begin te worden in het verslaan van mijn herfst/winterdip!

Heb jij nou ook last van een herfstdipje en zit dit jouw creativiteit in de weg? In onze creatieve studio beschikken we over genoeg zonnestraaltjes die je maar als te graag op weg helpen! Benieuwd wat PEP voor jou kan betekenen? De (warme!!!) koffie en thee staan klaar.😉☕️

Zorg dat je website
voor jou gaat werken

  • Identificeer wat de doelen en uitgangspunten van jouw website zijn
  • Verhoog in slechts 10 minuten de waarde van je website
  • Minder copywrite kosten
  • Gebruik blogs om je bedrijf online (beter) vindbaar te maken