De Tilburgse Meimarkt

Dit weekend was het weer zover: bergen tweedehands en derdehands spullen opgestapeld in kraampjes door het hele centrum van Tilburg. Tijd voor de jaarlijkse Meimarkt!

Net als ieder jaar was ik natuurlijk ook van de partij. Bewapend met een rugtasje met drankjes en een vriendinnetje aan mijn zijde ging ik met een missie de markt op!

Passieve verkoop

Ik verbaas me altijd over de spullen die er liggen, maar al zeker over wat er daadwerkelijk van verkocht wordt. Meestal lopen wij ’s nachts over de markt en dan heb je natuurlijk de Meimarkt-gangers met al een slokje op die de meest rare dingen kopen!

Toch vind ik dat er weinig kramen zijn met echte verkooptechnieken. Hoe verkoop je nu het beste jouw spullen? In ieder geval niet door rustig achter je kraampje te blijven zitten…

Hengelen naar swipes

Ikzelf ben al een tijdje vrijgezel en net als vele anderen heb ik ook wel eens tinder geprobeerd. Net als bij die kraampjes op de markt, verbaas ik me er soms over hoe mensen zich presenteren.

Een foto variant die ik maar niet kan begrijpen zijn al die foto’s van mannen die poseren met hun vangst van de dag.. Ja, letterlijk: foto’s met vissen! Waarom sta je daarmee op een datingapp?! Ik snap dat je misschien van vissen houdt, maar ik kan me niet voorstellen dat er veel vrouwen zijn die deze passie delen.

Deze ‘visprofielen’ swipe ik in ieder geval direct mijn lijst uit.

Onderhandelen maar!

Nu even terug naar afgelopen zaterdag. Wij als duo met een missie waren dus op zoek naar onze carnavalsoutfit! Ik kan er niet te veel over uitweiden, maar we waren op zoek naar visspullen.

Bij één kraam kregen we een gratis visnet, maar bij een ander hebben we flink staan afdingen. Jaja, er werd goed onderhandeld! Sommige mannen waren stiekem erg gehecht aan hun kostbare hengels en vroegen er dus veel te veel geld voor. (Ja, ik denk dus dat dat die mannen zijn van hierboven…) Toch miste ik nog steeds die echte verkooptechnieken.

 

 

Presentatie en verkoop

Verkoop is niet voor iedereen weggelegd. Ik leg het nu uit met een marktkraam of Tinderprofiel, maar uiteindelijk gaat het allemaal over de manier van presenteren!

Gelukkig kunnen wij bij PEP jouw bedrijf zowel online als offline ondersteunen. Dus.. ben jij op zoek naar een agent om jouw product te vertegenwoordigen of kan jouw social media wel een opfrisser gebruiken? Dan weet je ons te vinden! 😉

Ohja.. mocht je trouwens een viskoffer in huis hebben waar je niks meer mee doet, ik houd me aanbevolen!! 🙋‍♀️

Zorg dat je website voor jou gaat werken