Klik klak je eigen groene dak

Hortensia, Hedera, Dipladenia. Toen ik bij PEP begon vlogen de Latijnse plantennamen me om de oren. Zonder verstand van planten, maar met een flinke dosis online kennis lanceerden we vorig jaar meerdere online plantenconcepten. Wie wil er tenslotte nog een auto vol met zand, als het ook gewoon bij je thuisbezorgd kan worden?

Einde zomer 2018 kwamen we in gesprek met een b2b-leverancier van groene daken. Een groen dak is dé trend van het moment. Na een kop koffie en een goed gesprek kwam de vraag snel naar boven: “Hoe kunnen we met onze producten de consumentenmarkt betreden?”

 

Begrijp je doelgroep

Na enkele analyses met o.a. Google Trends zagen we duidelijk een stijgende lijn terug. Deze lijn toont de toenemende vraag naar groene daken. Ook zagen we andere aanbieders die een poging deden om de consument te bedienen. Maar wat wil je doelgroep? Onder het motto “Keep it simple, keep it stupid” zijn we binnen de oplossingen voor groende daken van onze partner gaan strepen. De groen cassette bleef over. Nog simpeler dan met kliklaminaat leg je zelf in no-time je groene dak. Al snel was de naam, met pay-off: ‘Groendakmaker: Klik klak je eigen groene dak’ geboren

Creatie

Ons product was bepaald, de doelgroep ook. Nu kan het creatieve werk beginnen. Naast een logo met huisstijl hebben we een e-commerce platform gemaakt waar de bezoeker zijn groene dak kan bestellen. Met een slimme rekentool kan je de afmetingen van je dak doorgeven en wordt exact berekend hoeveel groene cassettes je nodig hebt. Inclusief legrichting, onderdeken, mest en een passende grindlaag. Zijn er toch nog vragen? Daarvoor hebben wij een live chat ingericht waar we je vragen snel beantwoorden.

Penetratie

De raket is af en klaar om gelanceerd te worden. Dit is het moment waar al het werk zich gaat uitbetalen in orders en data. Met Google Ads en Facebook campagnes zorgen we dat we bij onze doelgroep in beeld zijn. De potentiële eigenaar van een groen dak zal online gaan vergelijken tussen alle aanbieders. Wij geloven dat ons platform gemakkelijk(er) en duidelijk(er) is waardoor de koper de beste ervaring heeft bij groendakmaker.nl.

Kom van dat dak af

Wij zoeken altijd naar ondernemers die een product hebben waarmee je naar de consumentenmarkt kan gaan. Wij komen graag met je in gesprek om te kijken waar de kansen liggen. De koffie staat klaar.

Zorg dat je website
voor jou gaat werken

  • Identificeer wat de doelen en uitgangspunten van jouw website zijn
  • Verhoog in slechts 10 minuten de waarde van je website
  • Minder copywrite kosten
  • Gebruik blogs om je bedrijf online (beter) vindbaar te maken
Heb je ons gratis handboek 'Starten met je Socials' al gezien?

In het handboek geven we je 5 dikke tips over zakelijk social media beheer. Lees hem snel door en begin vandaag nog met het professionaliseren van jouw social media kanalen.