Gifjes

GIFjes zijn helemaal hip. Je ziet ze overal, op social media, websites en zelfs op Whatsapp. GIFjes zijn een ideaal middel om je digitaal beter uit te drukken. Het gesprek wordt er een stuk leuker door, maar ook levendig. Onze communicatie vindt vaak online plaatst. Daarom is een GIFje het ideale middel om je communicatie persoonlijker en leuker te maken.

Een gifje is geen video

De GIF (Graphic Interchange Format) is een bestandsformaat met pixels. Een bewegende GIF is een animatie die opgebouwd is uit losse beelden die snel achter elkaar afgespeeld worden.

Het bestandsformaat is zo geprogrammeerd dat de beweging in een oneindige loop blijft doorlopen. Anders dan bij de video heeft een GIF geen geluid en hoeft de beweging niet gestart te worden via een startknop.

 

Wanneer gebruik je een gifje?

Steeds vaker worden GIFjes gebruikt om de zakelijke content te versterken. Hoewel het vaak wordt gezien als een vorm van informele communicatie zijn deze afbeeldingen dus ook geschikt voor zakelijk gebruik. Deze geanimeerde afbeeldingen kunnen boodschappen doeltreffender overbrengen, of je boodschap ondersteunen. Maar hoe kun je een GIFje inzetten voor zakelijk gebruik?

Hoe zet je ze dan doelgericht in?

  • Geef producten extra aandacht. Met een leuke visual zet je je producten in de spotlights.
  • Maak een proces of concept begrijpelijk aan de hand van een overzichtelijke visual.
  • Is het uitverkoop of heb je een bepaalde actie? Dit maak je heel makkelijk duidelijk in een GIFje én laat je het extra opvallen!
  • Doordat een GIFje een bewegende animatie is kan je verschillende producten of acties erin terug laten komen. Dit zorgt ervoor dat er ruimte wordt bespaard en alles compact wordt weergeven.
  • Verkoop je een ingewikkeld product? Demonstreer het product aan de hand van een GIFje!
  • Promoot highlights. Een nieuwe website, medewerker of product? Maak het kenbaar met Gifjes!

 

 

Goedemorgen

GIFjes kunnen bijdragen aan je online zichtbaarheid. Net zoals een goede website, huisstijl, video of animatie dat doet. Allemaal zaken waar PEP je graag bij helpt! Benieuwd hoe? Neem gerust een contact met ons op, dan kijken we samen wat we voor elkaar kunnen betekenen. Helemaal vrijblijvend. 

Kom langs voor een kop koffie

Heb je ons gratis handboek 'Starten met je Socials' al gezien?

In het handboek geven we je 5 dikke tips over zakelijk social media beheer. Lees hem snel door en begin vandaag nog met het professionaliseren van jouw social media kanalen.