5 toffe ideeën voor een bedrijfsvideo!

In mijn vorige blog legde ik uit dat video een zeer strategische marketingzet kan zijn. Zo worden websites met een bedrijfsvideo hoger gewaardeerd. Toch zijn bedrijfsvideo’s vaak nog een beetje stoffig. Bij PEP proberen wij dit te voorkomen door een concept voor onze klanten te bedenken dat outside-the-box is. Om je te inspireren zet ik 5 toffe ideeën voor een bedrijfsvideo op een rijtje.

Een projectvideo

Werk je aan een bijzonder project waarin je kunt laten zien wat je in huis hebt? Dan is het zeker de moeite waard een videograaf (van PEP) in te huren om het proces te laten filmen. Zo ziet de kijker wat je doet, hoe je omgaat met uitdagingen en welk resultaat je aflevert.

Een humoristische video

Het gebruik van humor kan je video naar een hoger niveau tillen. Zo zal een grappige video vaker gedeeld worden, wat jouw bedrijf meer bekendheid geeft. Humor hoeft overigens niet onprofessioneel te zijn. Het juiste gebruik van humor kan potentiële klanten juist over de streep trekken.

Een portret video

Een video waarin medewerkers vertellen waarom het bedrijf zo fantastisch is, is een heel effectieve strategie om je bedrijf te promoten. Een bedrijf met een leuke bedrijfscultuur straalt immers aantrekkingskracht uit naar de klant. Medewerkers aan het woord laten met leuke anekdotes werkt vaak erg positief naar de buitenwereld. Zo hebben wij voor Faes Cases, een producent van maatwerk flightcases en koffers, een concept bedacht waarin medewerkers aan het woord zijn.

Een sfeerimpressie 

Een humoristische video is niet geschikt voor elke sector, of een video waarin de focus ligt op een specifiek project. Soms is het effectiever om de kijker veel sfeervolle beelden te laten zien die een positief gevoel geven. Gooi er de juiste muziek en een eventuele voice-over onder en je hebt een toffe video. Een goed voorbeeld daarvan is onze zomerse video voor Arbie’s Beachouse in Berkel-Enschot.

Een ‘kijkje bij’ video

Hoe worden zonnepanelen op een dak gelegd? Hoe organiseer je een evenement? Hoe verricht je als makelaar een taxatie? Elk bedrijf heeft een specialisme, en de kijker is erg nieuwsgierig naar hoe dat in zijn werk gaat. Een video die zich richt op dat specialisme geeft een fascinerend kijkje in jouw bedrijf. Een goed voorbeeld is de video die wij mochten maken voor Forever&Ever. Zij specialiseren zich in tuinplanten en de kijker werd in de video meegenomen in het gehele proces, van de kas tot in de tuin van de consument.

Jouw video – onze missie 

Ben je geïnspireerd geraakt door bovenstaande ideeën om zelf ook een bedrijfsvideo te laten maken? Of twijfel je nog en heb je vragen. Neem dan contact op met PEP en wij leggen het je graag uit.

Zorg dat je website
voor jou gaat werken

  • Identificeer wat de doelen en uitgangspunten van jouw website zijn
  • Verhoog in slechts 10 minuten de waarde van je website
  • Minder copywrite kosten
  • Gebruik blogs om je bedrijf online (beter) vindbaar te maken
Heb je ons gratis handboek 'Starten met je Socials' al gezien?

In het handboek geven we je 5 dikke tips over zakelijk social media beheer. Lees hem snel door en begin vandaag nog met het professionaliseren van jouw social media kanalen.