De laatste loodjes 

YES. Jouw laatste werkweek voor de vakantie is dan écht begonnen. Daar je met één been al aan de Franse Côte d’Azur staat, begint ook de (vakantie)stress.

“Heb ik alles op het werk goed afgerond? Zijn mijn taken overgedragen? Heb ik alles ingepakt? Ben ik voldoende voorbereid?”

De werkweken vóór je vakantie zijn vaak een stuk stressvoller dan je wilt. Eenmaal liggend op een strandbedje in de zon, moet je eerst drie dagen bijkomen voordat je écht kunt genieten. Ik geef je een aantal tips om dit te voorkomen!

#1. Stel een to-do lijstje op

Schrijf op wat er allemaal nog moet gebeuren. Ga bij alles na of je nog voldoende tijd hebt om het af te ronden of dat je het kan overdragen aan een collega. Blijf realistisch. Ga na wat écht moet worden opgepakt en wat kan wachten tot jij – gebruind door het Franse zonnetje 😉 – weer terug bent.

#2. Plan geen (belangrijke) afspraken vlak voor vertrek

Afspraken vlak voor je vertrek kunnen zorgen voor stress. Je vergaart een heleboel informatie waar je vervolgens niets mee kunt doen. Jij bent immers op vakantie de aankomende twee weken. De tijd die je nu overhoudt, kun je overigens gebruiken om je to-do lijstje bij te werken. Win-win dus!
 

#3. Stel een out-of-office in

Ben je op vrijdag voor het laatst op kantoor? Zet je out-of-office dan aan voordat je vertrekt. Vergeet niet om de contactgegevens van een collega in je out-of-office reply te zetten. Zo weet je zeker dat belangrijke zaken gewoon doorlopen. Je werkmail checken de hele dag hoeft dus niet. Vertrouw op je collega’s, zij pakken belangrijke zaken voor je op ;).

#4. Geniet van je vakantie

Last but not least: geniet! Vertrouw op jezelf dat je je werk goed hebt achtergelaten. En laat je niet verleiden om toch even je werkmail te openen om te kijken of het echt allemaal wel goed gaat. Je mag je werk loslaten. Vakantie is bedoeld om uit te rusten en leuke dingen te doen.

Zorg dat je website
voor jou gaat werken

  • Identificeer wat de doelen en uitgangspunten van jouw website zijn
  • Verhoog in slechts 10 minuten de waarde van je website
  • Minder copywrite kosten
  • Gebruik blogs om je bedrijf online (beter) vindbaar te maken
Heb je ons gratis handboek 'Starten met je Socials' al gezien?

In het handboek geven we je 5 dikke tips over zakelijk social media beheer. Lees hem snel door en begin vandaag nog met het professionaliseren van jouw social media kanalen.