Stage, een springplank naar de toekomst

Stage lopen, een belangrijk onderdeel van je opleiding. Het is een ideaal moment om je beroepskeuze onder de loep te nemen. Je komt erachter wat je daadwerkelijk leuk vindt om te doen en – niet geheel onbelangrijk – of je hier ook de juiste skills voor hebt. Daarnaast fungeert een goede stageplek vaak als springplank naar de toekomst en een (professioneel) netwerk.

Alles kan!

Bij PEP begrijpen we natuurlijk dat een portfolio onmisbaar is in de creatieve sector. We starten dan ook ieder halfjaar met een nieuwe lichting creatievelingen, waar ons team van professionals iedere keer weer voor klaarstaat. Zij dragen hun kennis en vaardigheden met veel PEP – Passie en Plezier – over aan de stagiaires.

Ik zag mijn eigen stageperiode bij BriljantNet in eerste instantie als de ideale gelegenheid om me te gaan specialiseren in één specifieke richting. Uiteindelijk ben ik juist het tegenovergestelde gaan doen; mezelf breed ontwikkelen. Dat is nou precies wat PEP haar stagiaires nu ook biedt. Je kunt aan de slag als content creator, AV-specialist, animator, graphic designer, web creator of juist als alleskunner!

Een team, een taak

Ik ondersteun de stagiaires vooral op het gebied van vormgeving. We krijgen veel diverse opdrachten binnen van verschillende klanten. Een van de grootste klanten is ROC West-Brabant. Hier mogen we vaak vette dingen voor maken. Denk aan flyers, bus- of vloerbestickering, tof vormgegeven plattegronden, leerroutes of geveldoeken.

In het proces van briefing tot eindproduct is het belangrijk dat ik alle eisen van de klant helder heb. Ik houd contact met de klant en zorg ervoor dat de briefing terechtkomt bij één (of meerdere bij grote opdrachten) van de stagiaires, zodat hij/zij hiermee aan de slag kan. Als een van de stagiaires vastloopt, probeer ik altijd even mee te denken over hoe we het anders kunnen aanpakken.

Hiernaast zie je een aantal voorbeelden in de huisstijl van Steenspil. Samen met de stagiaires zorg ik ervoor dat in iedere uiting de huisstijl optimaal doorgevoerd wordt, een klant wil natuurlijk goed herkenbaar zijn, en blijven!

Ben jij nog opzoek naar een toffe stageplek waar je mee mag draaien als volwaardig lid van het team en waar individuele ontwikkeling hoog in het vaandel staat? Stuur dan snel een mailtje naar stage@pepbc.nl, zodat we je kunnen uitnodigen voor een lekker kopje koffie (of thee natuurlijk) en een goed gesprek!

 

Zorg dat je website
voor jou gaat werken

  • Identificeer wat de doelen en uitgangspunten van jouw website zijn
  • Verhoog in slechts 10 minuten de waarde van je website
  • Minder copywrite kosten
  • Gebruik blogs om je bedrijf online (beter) vindbaar te maken
Heb je ons gratis handboek 'Starten met je Socials' al gezien?

In het handboek geven we je 5 dikke tips over zakelijk social media beheer. Lees hem snel door en begin vandaag nog met het professionaliseren van jouw social media kanalen.