Even kennis maken

Laat ik me eerst even voorstellen, ik ben Anoek, één van de stagiaires van PEP. Ik studeer grafische vormgeving op ROC Tilburg. Ik zit in mijn tweede leerjaar.
 
Ik ben 3 dagen per week bij PEP en nog 2 dagen in de week op school. Ik ben net iets voor de feestdagen begonnen bij PEP en ik loop hier stage tot het eind van het schooljaar. Genoeg tijd om nog het één en ander bij te leren dus. 

Tweedejaars student

Mijn collega’s PEP helpen me op weg en nemen ook echt even tijd voor me. Ze weten dat tweede jaars studenten pas aan het begin van hun carrière staan. Dat betekent dat we op school tot nu toe alleen de basis van het vormgeven gehad. In de welbekende ‘Jip en Janneke taal’. Ik begin nu ook echt termen op school te leren en leer nu ook waarom ik bepaalde keuzes maak en niet alleen wat ik moet doen. Bij PEP leer ik dan weer wat dit in de praktijk betekend, echt heel tof! 

Hoe vet is PEP nou echt?

Ik vind het bedrijf erg leuk om stage te lopen omdat ze alles onder één dak hebben. Zo leer ik veel meer dan wanneer ik bij een bedrijf stage zou lopen dat bijvoorbeeld alleen websites zou maken. Ik mag hier ook alles uitproberen: een logo maken, folders, een website. Er komt van alles aan bod en ik leer zo echt wat ik leuk vind en wat niet. Tot nu toe vind ik het het leukst om posters en flyers te maken. Foto’s retoucheren, zoals dat met een mooi woord heet, vind ik ook erg leuk. Retoucheren betekent gewoon dat je bijvoorbeeld bij een foto een klein plekje weg haalt dat er niet hoort te zitten. Kortom, PEP is supervet wanneer je allround ervaring wilt opdoen!

Stapje voor stapje…

Ik had het Adobe pakket nog niet aangeraakt voor ik begon aan deze opleiding, ik wist niet eens hoe Photoshop eruit zag. Ik koos voor deze opleiding omdat ik ontzettend houd van tekenen en fotograferen. Ik was 15 en maakte voor familie wel eens verjaardagskaartjes of andere simpele dingen. Ik gebruikte geen photoshop maar gratis online programma’s en Office Publisher. Wist ik veel dat programma’s zoals inDesign bestonden! Nu leer ik er kaartjes in maken en ander drukwerk. De stapjes op school worden groter door mijn stage bij PEP. Met “echte” programma’s en opdrachten voor vormgeving zet ik mijn stapjes steeds sneller…tot ik ren!

 

 Wil jij ook stage lopen bij PEP? Stuur dan een open sollicitatie! Chantal of Rik neemt dan snel contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Heb je ons gratis handboek 'Starten met je Socials' al gezien?

In het handboek geven we je 5 dikke tips over zakelijk social media beheer. Lees hem snel door en begin vandaag nog met het professionaliseren van jouw social media kanalen.