SHOOT!

Deze maand organiseerde ik voor onze productpartner Forever&Ever® een tweedaagse fotoshoot. Vanuit de marketingjaarplanning staan er meerdere van deze shoots op het programma dit jaar. Zo creëren we beelden die de communicatie van Forever&Ever® in 2019 een inspirerende impuls gaan geven. Is dat niet wat vroeg, vraag je je misschien af? Nou niet dus. Een deel van de selectie planten voor tuin en balkon/terras staat nu namelijk prachtig in bloei. Samen met mijn collega Janneke ging ik – hop in de bakwagen – op weg naar de locatie!

Klantcommunicatie

In mijn eerdere blog (fucking cliché) schreef ik er ook al over: beelden zeggen zoveel meer dan woorden. Daarom adviseerden wij Forever&Ever® om haar communicatie naar consumenten te verbreden; inspirerende beelden rondom de plantenselectie van Forever&Ever® om zo de 3 doelgroepen nog beter aan te spreken. Deze 3 doelgroepen worden in onze plannen vertegenwoordigd door persona’s die PEP ontwikkelde. Babs, Wessel en Janske helpen ons beter te begrijpen wat de klanten van Forever&Ever® willen (ervaren).

Inspirerend beeld

De opdracht was duidelijk: creëer inspirerende beelden met onze selectie planten. Ga er maar aan staan😉. Omdat we voor deze fotoshoot duidelijk voor ogen hadden wat we wilden laten zien – later hoor je er echt meer over…. maar nu nog even niet, sorry – schakelden we een expert op het gebied van styling in. Groenstyling welteverstaan. Dit was onze eerste samenwerking met groenstyliste Katja van Personal Green. Aan haar de schone taak om het verhaal dat we wilden overbrengen te vertalen naar een prachtige setting!

Fotostyling

Zo’n setting voor de camera ziet er ‘in het echt’ niet persé heel mooi uit. De camera kent maar één standpunt en dus spelen dieptewerking, hoeveelheid en ordening van accessoires een grote rol om uiteindelijk een mooie inspirerende foto te krijgen. De samenwerking tussen stylist en fotograaf is dus van groot belang en vraagt van de stylist een specifieke expertise.

 

 

Met passie en plezier

Ik geniet altijd enorm van zo’n grotere fotoshoot. Het is hard werken (ik kan de spierpijn nog voelen…) maar dat maakt het zeker niet minder leuk om te doen.

Ik heb dit najaar nog wel wat ruimte in de agenda voor jou als je ook goed voorbereid 2019 in wilt gaan. Geef gerust een belletje als je meer wilt weten!

P.S. In verband met vakantie is PEP gesloten van 23 juli tot 4 augustus. Vanaf 6 augustus staat de koffie weer klaar.☕️

 

Zorg dat je website voor jou gaat werken