Ontspanning in een wereld vol drukte

Vorige week was het na maanden wachten eindelijk tijd voor een welverdiende vakantie! Voor 8 dagen vertrok ik met mijn vriend naar het Griekse eiland Skiathos. De reis viel ons vies tegen. Door een inschattingsfout van de organisatie was het voor ons niet mogelijk om op het eiland te landen. Na 18 uur reizen met vliegtuig, bus en boot kwamen wij eindelijk aan op onze bestemming.

Druk, druk, druk

De dag hierop volgend was het vooral een kwestie van bijkomen van de vermoeiende reis. Daarna was het eindelijk tijd voor ontspanning! Na een dag zon, zee en strand merk ik altijd dat ik weer wat rust in mijn hoofd heb. Deze rust zet zich bij mij vervolgens om tot nieuwe ideeën en creativiteit.

In een wereld waar stress en prestatiedruk vaak de boventoon voeren, vergeten mensen vaak dat het belangrijk is om soms even op de rem te trappen. Ikzelf kan hier ook heel makkelijk in meegaan: werk, sociale contacten, nog even sporten. En dat het liefst allemaal op dezelfde dag!

De sleutel tot creativiteit

Na zo’n vakantie waar je even niets hoeft te doen merk je eigenlijk pas hoeveel je in het dagelijks leven wel moet (of vooral wil..) doen. Nu ben ik niet het type wat zich daarom maar snel inschrijft voor een yoga workshop, maar wel heb ik weer even die herinnering gehad dat teveel willen doen binnen een beperkte tijd juist creativiteit in de weg staat!

Welke dingen zijn jouw tijd waard?

Wanneer je, net als ik, er ook een handje van hebt om 48 uur in een dag te willen proppen is het belangrijk om zo nu en dan even stil te staan bij wat je doet en waarom je dat doet. Stap voor stap leer ik mijn tijd beter in delen en kijk ik kritischer naar de tijd die bepaalde dingen in beslag nemen.

Bij PEP zijn wij ook dagelijks bezig met ontzorgen: van het beheer van verschillende social media kanalen tot het bouwen van jouw website. Wij bieden je graag de helpende hand die jij nodig hebt! Benieuwd naar onze mogelijkheden? De koffie staat altijd klaar! ☕️

Zorg dat je website voor jou gaat werken

Heb je ons gratis handboek 'Starten met je Socials' al gezien?

In het handboek geven we je 5 dikke tips over zakelijk social media beheer. Lees hem snel door en begin vandaag nog met het professionaliseren van jouw social media kanalen.