Een toffe taak voor een tof team

Een goed voorbeeld van waarom ik mijn werk zo leuk vind, is een onlangs gedraaide productie voor Cultureel Centrum Jan van Besouw in Goirle. Zij benaderden PEP voor het maken van een video. Ze wilden graag iets communiceren naar hun bezoekers, op een bijzondere manier en tegelijkertijd ook een positieve boodschap verspreiden onder de Goirlenaren.

De opdracht was vrij, wat betekent dat wij ons creatief brein aan het werk konden zetten. Al gauw kwam mijn collega Tim met het idee om een lied van Ramses Shaffy te gebruiken in combinatie met beelden van een leeg Jan van Besouw en het huidige straatbeeld van Goirle. Het lied moest instrumentaal aangepast worden en omdat de video een Spoken Word zou worden, moest iemand de tekst inspreken.

Het idee

Al gauw werd besloten dat Sanna Weustink, directrice van Jan van Besouw de tekst ging inspreken. We konden dit doen in de geluidsstudio van de Lokale Omroep Goirle, die gevestigd zit in het cultureel centrum.

Tim liet het nummer van Ramses Shaffy opnieuw inspelen door een bandlid van zijn eigen Disco Snolly Liveband. Hier werd de ingesproken tekst van Sanna overheen gezet, met beelden van een leeg Jan van Besouw en Goirle.

Meet the team

We hebben aan dit project met een team van 3 mensen gewerkt. Volgens officieIe termen was Tim de regisseur en editor, René cameraman en ik producent. Ik was verantwoordelijk voor het productionele werk, denk hierbij aan afspraken met alle betrokkenen, geluidsstudio regelen en inplannen van opnames. René, onze cameraman, heeft de beelden geschoten en Tim nam de regie op zich omdat hij een bepaalde visie in zijn hoofd had voor de video.

Tim heeft de video vervolgens gemonteerd waarop ik nog feedback kon geven. Toen de video afgerond was kregen we vrijwel direct erg positieve reacties zowel vanuit de opdrachtgever als van mensen die de video via social media hadden gezien.

Onverwachte exposure

Ik heb de video ingezonden naar Brabants Dagblad en Omroep Brabant en zij waren zo enthousiast dat ik binnen een uur een reactie kreeg dat ze de video zouden delen. Als kers op de taart werd de video ook nog getoond tijdens NPO 1 programma Op1, wat natuurlijk ook mooie onverwachte exposure was voor onze klant.

Kortom, dit is een project waar ik erg trots op ben en vooral op het creatieve denken van Tim en de camera kunsten van René.

Ook zo’n toffe video?

Ben je geïnspireerd geraakt door bovenstaande ideeën om zelf ook een bedrijfsvideo te laten maken? Of twijfel je nog en heb je vragen? Neem dan contact op met PEP en wij leggen het je graag uit.

Gratis handboek om
jouw socials te verbeteren

  • Bepaal en bereik jouw doelgroep
  • Do's & Don'ts voor leuke en afwisselende content
  • Meer actieve fans op je kanalen
  • Tijd besparen door efficiënter te werken
Heb je ons gratis handboek 'Starten met je Socials' al gezien?

In het handboek geven we je 5 dikke tips over zakelijk social media beheer. Lees hem snel door en begin vandaag nog met het professionaliseren van jouw social media kanalen.