Mjam mjam, lekker eten!

Wie houdt er nu niet van lekker eten? Ik in ieder geval wel! Als ik even de kans heb, ga ik samen met vriendlief, met vrienden of met de kinderen lekker eten in een restaurant. Met de kinderen vaak eenvoudig bij een pannenkoekenrestaurant, bij de Italiaan of een heerlijke brasserie. Met vrienden en vriendlief graag bij een restaurant met een lekkere wijnkaart en sfeervolle inrichting.

Op zoek naar ander lekker eten

Natuurlijk heb ik vaste adresjes waar het altijd goed toeven is, maar ik vind niets leuker dan het vinden van nieuwe adresjes om uit te proberen. Google is een goede vriend als het gaat om het vinden van nieuwe adressen – net als sites als Iens.nl of tripadvisor. Deze laatste is vooral in het buitenland een aanrader: je kunt hier selecteren van welke doelgroep je recensies wilt zien, bijvoorbeeld van gezinnen met kinderen, verliefde stellen of juist ouderen.

Wat staat er op het menu?

De eerste indruk van de website is al heel bepalend in mijn zoektocht: als deze niet gebruiksvriendelijk (mobiel!) is, haak ik al snel af. Ik klik het liefste zo snel mogelijk naar de menukaart door. Deze moet goed leesbaar zijn en duidelijk in beschrijving en prijs.

Goed en gezellig

Naast het eten wil ik een goed beeld van de locatie en de sfeer krijgen. Zo beoordeel ik of het adres past bij het gezelschap waar ik mee ga eten. De beste manier voor mij om dit te achterhalen is het bekijken van de foto’s. Hierbij kijk ik vooral naar foto’s van de locatie. Hoewel ik in het buitenland regelmatig in een fel met TL balken verlicht restaurant zit, eet ik hier toch het liefste in een sfeervolle omgeving! Ook kijk ik natuurlijk naar foto’s van het eten, want daar kom ik uiteindelijk voor.

Fotografie

De fotografie is voor mij uiteindelijk erg bepalend in de keuze voor een nieuw adres. En daar slagen lang niet alle restaurateurs en eigenaren even goed in. Hap snap foto’s die geen recht doen aan wat er te krijgen is, vind ik altijd zo zonde! Daarmee mis je gewoon klandizie. Dan heb je ook foto’s waar echt aandacht aan besteed is. Vaak geven die heel goed weer hoe het er is: what you see is what you get. En tot slot zijn er websites die foto’s laten zien die echt waarde toevoegen. Foto’s die extra sfeer creëren en die iets toevoegen aan de gerechten en ingrediënten op de foto. Dat zijn foto’s die potentiële klanten over de streep trekken.

The real deal

Wanneer ik uiteindelijk ga eten bij dat nieuwe adresje, gaat het er natuurlijk om dat de verwachtingen worden waargemaakt. Want hoe mooi en praktisch de website dan ook is, een teleurstellende ervaring in de praktijk zorgt alsnog voor verlies van de nieuw gevonden klandizie. 

Wil jij ook een website die jouw bedrijf aantrekkelijk maakt voor nieuwe klanten? Kom dan eens langs voor een kop koffie of thee. PEP Business Creators heeft alles in huis om van jouw website het ultieme uithangbord te maken dat zegt: ”HIER KUN JE LEKKER ETEN”. 🍽😋