Met videocontent naar de top!

Ik betrap mezelf er regelmatig op dat ik in plaats van artikelen te lezen op social media, vaak liever een video bekijk die dezelfde informatie bevat. Videocontent wordt steeds populairder. Toch is het belangrijk om niet te vergeten dat mensen ook bij videocontent al snel afhaken als ze niet geboeid blijven door de boodschap.

Het blijft lastig om als merk of bedrijf op een goede manier de juiste snaar te raken bij jouw doelgroep. Vaak is de informatie die wordt verstrekt een ‘overkill’. Het is te ingewikkeld, te langdradig en hierdoor mist het humor of een fun element.

Vloggers: de ‘nieuwe’ online videocontent

Onze kinderen kijken eigenlijk bijna niets anders meer. Op de Ipad wordt constant gezocht naar videocontent gemaakt door vloggers over verschillende onderwerpen. Een vlogger (videoblogger) is iemand die zijn dagelijks leven filmt en de filmpjes vervolgens deelt op internet. Deze filmpjes worden vaak uit de losse pols gemaakt, maar wel met een ‘slim’ script of onderwerp.

Met de groeiende populariteit van online videocontent is verdieping hierin ook binnen de bedrijfscommunicatie en -marketing een MUST!

Tijd voor strategie

Waar je ook voor kiest, het blijft van belang dat de content vorm past bij de doelgroep en boodschap. Wie, wat, waar en wat is de gewenste actie? Zo is een animatievideo bijvoorbeeld een goed middel om ludiek en luchtig een mooi verhaal te vertellen, terwijl het beeld de interesse vast blijft houden tijdens het kijken.

De speurtocht naar jouw format

Video is en blijft een super tof middel. Het maakt communicatie qua mogelijkheden breder en je kunt sneller schakelen naar persoonlijke content. Daarnaast wil het oog natuurlijk ook wat! Door middel van video kan taaie informatie op een ludieke manier worden omgezet naar content die daadwerkelijk leuk is om te bekijken.

Veel organisaties moeten de mogelijkheden van de juiste inzet van video nog ervaren en ontdekken. Hierbij is het vooral zoeken naar het juiste format dat past bij jouw activiteiten. Een speurtocht die uiteindelijk een onderscheidend resultaat gaat opleveren!

Team up!

Vanaf deze week is ook bij PEP expertise in huis over video- en animatie. Door onze nieuwe groep collega’s van BriljantNet die bij PEP zijn samengekomen, hebben wij nu écht alles in huis om jou te kunnen adviseren en ondersteunen.

Wij staan klaar om jou te helpen in de zoektocht naar de juiste video of animatie voor jouw bedrijf, kom gerust een keer langs!☕

 

  

Zorg dat je website voor jou gaat werken

Heb je ons gratis handboek 'Starten met je Socials' al gezien?

In het handboek geven we je 5 dikke tips over zakelijk social media beheer. Lees hem snel door en begin vandaag nog met het professionaliseren van jouw social media kanalen.