Design en Front End Developer

Mediastyliste bij PEP

Afgelopen juni ben ik afgestudeerd aan de Academie Artemis in Amsterdam als ‘Mediastyliste’. Wellicht dat jullie dit voorbij hebben zien komen op de kanalen van PEP, mijn collega’s waren hier namelijk ook dolenthousiast over. In deze blog ga ik inhoudelijk in op de opleiding en over wat het voor mij als professional betekent.

Mediastyliste, wat houdt dat in?

Als mediastyliste ben je expert in het visualiseren van een communicatieconcept, gebaseerd op trendanalyse en trendonderzoek. Op deze manier creëer je een consistent totaalbeeld dat past bij de visie van de opdrachtgever. Ikzelf ben vooral bezig met het vormgeven van het totaalbeeld, de communicatiestijl, typografie, beeldkeuze, kleur, materiaal, vorm- en belevingsaspecten.  

Als mediastylist speel ik een rol bij de productie en vormgeving van eventuele commercials, clips, (reclame)fotografie, tijdschriften en evenementen.

Waarom is dit belangrijk?

Het is belangrijk om je doelgroep te bereiken door middel van beeld, maar waarom? Wat vertel je, aan wie en op welke manier? Visuele communicatie heeft veel te maken met overtuigen of triggeren. Hoe wordt een product of idee in de markt gezet en hoe bereik een specifieke mentaliteit of doelgroep. Welke beeldtaal is hier voor nodig en met welke communicatiekanalen wordt de boodschap overgebracht en/of kracht bij gezet?

Deze keuzes zijn belangrijk omdat je jouw product of dienst graag onder de aandacht wil brengen bij de gekozen/gemaakte doelgroep zodat jouw product of dienst beter in de markt komt staan.

Hoe pas ik dat toe bij PEP?

Ik kan mijn dagelijkse werkzaamheden als projectmanager bij PEP goed aanvullen met mijn expertise als mediastyliste. Ik help vormgevers en video-editors met het bepalen van een richting en geef zo een extra touch op het totale belevingsaspect van het eindproduct.

Daarnaast heb ik dagelijks contact met onze klanten. Ik maak de vertaalslag van de klant naar mijn collega’s. We brainstormen dan samen over wat we het beste kunnen doen, en hoe. Dit koppelen we vervolgens weer terug naar de klant, zodat deze altijd weet waar hij aan toe is.

 

 

 

Sinds mijn afstuderen ben ik weer vijf dagen per week aanwezig bij PEP. Ik ben er dus altijd om jou te helpen met je project of concept. Benieuwd wat ik voor je kan betekenen? Kom vooral eens langs voor een kop koffie. ☕

 

 

Kom langs voor een kop koffie

 

 

Heb je ons gratis handboek 'Starten met je Socials' al gezien?

In het handboek geven we je 5 dikke tips over zakelijk social media beheer. Lees hem snel door en begin vandaag nog met het professionaliseren van jouw social media kanalen.