LUISTER!

Hallo! Ik ben Frank, manager van team BriljantNet en in m’n vrije tijd vader van twee jongens. Beide volop in hun puberteit. Heel fijn, NOT! Dat hoef ik hier verder niet uit te leggen, maar dat het vaak voor struggles zorgt in huize Tielens moge duidelijk zijn. Vooral het puntje communicatie is trending topic (#hèwat?!). En dat is toevallig precies waar ik mijn beroep van heb gemaakt.

Dus: appeltje, eitje zou je denken! Well, think again…

 

‘Goed’ begin van de dag

Tegenwoordig ziet de dagindeling van de gemiddelde puber er als volgt uit:

06.45u     
Wekker gaat af, first things first: telefoon check (snapchat, insta, whatsapp)
07.30u   
Weer helemaal up-to-date (tenminste… voor de komende 5 minuten)
07.45u 
Gedoucht, ontbeten, tandengepoetst, haren gedaan. Dit alles in recordtijd.
Tas wordt over de schouder geslingerd, draadloze oortjes in en op de fiets richting school.
08.30 – 15.30u
Schooltijd (wellicht ook veel digitaal)
15.30u       
Komt thuis na school. “Eerst even een uurtje ‘chillen’ hoor pap!”
(lees: telefoon  check en dus het komende uur niet bereikbaar
voor welke vorm van verbale communicatie dan ook)

Zo gaat dit gedurende de avond nog wel even door…

De Basis van Communicatie 

Nu wek ik hier de indruk dat bij ons thuis het vak ‘communicatie’ een zware onvoldoende scoort. Nee dus. Ik heb namelijk al jarenlang een klein krantenknipsel aan ons prikbord hangen met daarin de wijze woorden dat ‘aan de eettafel bij de mensen thuis, de basis wordt gelegd voor het leren luisteren naar elkaar’. Luisteren is in mijn ogen dé basis van communicatie!

Noem me hopeloos ouderwets, maar sinds ik dat stukje las was het voor mij duidelijk en schuiven wij iedere avond gezamenlijk aan tafel (uitzondering op zondag: Studio Sport). JUIST in dit tijdperk waarin we blootgesteld worden aan een overload van digitale prikkels, is de eettafel voor ons in ieder geval 1x per dag ‘the place to be’.

Kleine investering, groot resultaat

Al is het maar een half uurtje per dag. Het blijkt precies voldoende om alle perikelen omtrent het puberbrein helder te krijgen. Voor mij, maar net zo goed voor de jongens zelf. En dat door enkel een half uurtje per dag met elkaar te praten, te laten vertellen en… naar elkaar te luisteren natuurlijk! Voor diegene die net als ik (tijdelijk!) in een huis wonen zonder afwasmachine, de afwas is hier ook een zeer geschikt moment voor. 😉

Maar… luisteren dus. Dat is precies wat we bij BriljantNet/PEP ook doen: we lezen ons eerst in, gaan dan vooral veel luisteren en nemen plaats op de stoel van de klant. Zo komen we tot de beste oplossingen én nieuwe inzichten. Zonder dat ik hiermee onze waardevolle klanten nu met pubers vergelijk, laat dat duidelijk zijn!

Heb jij het gevoel dat er niet voldoende geluisterd wordt naar de wensen en doelen van jouw organisatie? Kom dan gerust eens op de koffie, dan leggen wij een luisterend oor!☕️

Zorg dat je website
voor jou gaat werken

  • Identificeer wat de doelen en uitgangspunten van jouw website zijn
  • Verhoog in slechts 10 minuten de waarde van je website
  • Minder copywrite kosten
  • Gebruik blogs om je bedrijf online (beter) vindbaar te maken
Heb je ons gratis handboek 'Starten met je Socials' al gezien?

In het handboek geven we je 5 dikke tips over zakelijk social media beheer. Lees hem snel door en begin vandaag nog met het professionaliseren van jouw social media kanalen.