Let’s get social!

Iets minder dan een jaar geleden begon ik aan een nieuw avontuur bij PEP als medewerker Marketing, Communicatie & Content. Inmiddels, behoorlijk wat maanden later, heeft dit zich vooral toegespitst op het beheer van de social media kanalen van onze klanten. In de blog van vandaag neem ik jullie daarom mee in de wondere wereld van social media marketing bij PEP!

Een goed begin is het halve werk

Iedere maand stel ik voor al onze klanten een content kalender op. Dit is, in jip-en-janneketaal, een planning met alle onderwerpen en activiteiten die de komende maand geplaatst moeten worden. Op basis van deze punten maak ik posts voor social media kanalen zoals Facebook, Instagram en LinkedIn. Hoe deze posts eruit komen te zien hangt af van het bedrijf, de doelgroep en de boodschap die uitgedragen moet worden.

Wanneer de maand voorbij is, is het tijd voor een stukje analyse. Welke posts scoorden deze maand het beste? En waar zou dit door kunnen komen? Door hierbij stil te staan bouw je iedere maand verder aan een succesvollere social media strategie!

Uitbesteden = ontzorgen

Waarom zou je het beheer van je social media eigenlijk uitbesteden? Het antwoord op deze vraag is erg simpel: social media kost tijd! En tijd is nou net het ding wat veel mensen tegenwoordig niet hebben. Uit onderzoek blijkt dat een middelgrote organisatie zeker 32 uur per maand kwijt is aan communicatie en zichtbaarheid via social media. Zie hier maar eens tijd voor vrij te maken wanneer jij (en je medewerkers) druk bezig zijn met het runnen van een bedrijf…

Door je social media uit te besteden neem je jezelf veel werk uit handen. Zo kun jij je bezighouden met de lopende zaken binnen jouw bedrijf, zonder je druk te hoeven maken over je online zichtbaarheid en communicatie!

Met Plezier en Passie

Bij PEP vinden we het contact met onze klanten erg belangrijk. Ook begrijpen we dat het lastig is om jouw bedrijf, waar je zo hard aan hebt gewerkt, deels uit handen te geven. Daarom heb ik iedere maand contact met onze klanten en spreken we samen de afgelopen en aankomende maand door.

Met Plezier en Passie zet ons team zich in om jouw social media naar een hoger niveau te tillen!

Denk jij erover na om jouw social media uit te besteden en ben je benieuwd wat PEP voor jouw bedrijf kan betekenen? Kom gerust eens langs voor een kop koffie en een creatief gesprek. We helpen je graag! 

Zorg dat je website
voor jou gaat werken

  • Identificeer wat de doelen en uitgangspunten van jouw website zijn
  • Verhoog in slechts 10 minuten de waarde van je website
  • Minder copywrite kosten
  • Gebruik blogs om je bedrijf online (beter) vindbaar te maken
Heb je ons gratis handboek 'Starten met je Socials' al gezien?

In het handboek geven we je 5 dikke tips over zakelijk social media beheer. Lees hem snel door en begin vandaag nog met het professionaliseren van jouw social media kanalen.