Even voorstellen

Hoi! Wij zijn Roel, 24 jaar, en Elise, 19 jaar. Twee enthousiaste stagiaires met allebei een andere vakrichting. Ik, Elise, studeer momenteel mediavormgeving aan het SintLucas in Boxtel en Roel studeert audiovisuele vormgeving aan de Dutch Filmers Academy in Rotterdam. Vanaf februari zijn wij begonnen aan onze stage bij PEP. Hier zijn we werkzaam in twee verschillende gebieden. Zo ben ik vooral bezig met vormgeving en Roel met video en animatie. Onze kwaliteiten mogen dan wel op andere plekken liggen, we zetten beiden onze creativiteit in om prachtige eindproducten te realiseren.

Onze werkzaamheden bij PEP

Zoals Elise al vertelde hou ik me bezig met video en animatie. Het mooie van deze uitingen is dat je een verhaal kunt vertellen door middel van beeld en geluid. Het is mijn taak om de boodschap van de opdrachtgever goed over te brengen, maar binnen die kaders heb ik heel veel vrijheid. Een video of animatie begint meestal bij een idee. Het motiveert mij heel erg om zo’n idee om te zetten in een succesvol eindproduct dat we met trots aan de klant kunnen leveren. Naast video en animatie leer ik mezelf 3D animatie aan, zodat ik steeds vettere video’ s kan maken.

Terwijl Roel vooral bezig is met bewegend beeld binnen PEP, richt ik me meer op het stilstaand beeld. En dat in de breedste zin van het woord. Je kunt hierbij denken aan het vormgeven van nieuwe huisstijlen, campagnes, logo’ s etc. Naast het ontwerpen ben ik altijd nieuwsgierig naar andere kanten van het vak. Momenteel verdiep ik me in fotografie, film en animatie en vind ik het gaaf om er met mijn camera op uit te gaan.

Vette opdrachten

Ondertussen zijn we al twee maanden werkzaam bij PEP en zijn er veel projecten voorbijgekomen. Op dit moment is Roel veel bezig met het editen en animeren van de vlogs voor het techniekbedrijf Hoppenbrouwers. Daarom is Roel nu benoemd tot ‘Koning Hoppenbrouwers’.

Onze skillsets mogen dan wel heel verschillend zijn, het komt regelmatig voor dat we samen aan een opdracht werken. Zo zaten we laatst nog samen te brainstormen over de restyling van een communicatiebureau. Roel kan op zo’n moment als filmmaker kijken naar de opdracht, en ik als vormgever. Op die manier kunnen we de klant vanuit verschillende hoeken adviseren en voorzien van een nieuwe huisstijl. En als die af is, dan zijn we daar best een beetje trots op!

Je wordt bij PEP helemaal meegenomen in het project waar je mee bezig bent en je krijgt mooie opdrachten voorgeschoteld. Iedereen staat altijd open voor feedback of om je te helpen wanneer je vastloopt.

Toekomstplannen

Alle opties staan voor ons nog open. Misschien zijn we over een jaar voor onszelf begonnen, werken we voor een tof bedrijf of zijn we ons verder aan het ontwikkelen in een vervolgopleiding. Zo ver is het echter nog niet, dus wij gaan weer snel verder. Er moeten namelijk nog genoeg toffe dingen gemaakt worden.

Ben jij nog opzoek naar een stageplek waar je mee mag draaien als volwaardig lid van het team? Stuur dan snel een mailtje naar stage@pepbc.nl met je cv en motivatie of kijk op www.pepbc.nl/stage. En wie weet ben jij de creatieveling die ons team aankomend semester komt versterken!

Zorg dat je website
voor jou gaat werken

  • Identificeer wat de doelen en uitgangspunten van jouw website zijn
  • Verhoog in slechts 10 minuten de waarde van je website
  • Minder copywrite kosten
  • Gebruik blogs om je bedrijf online (beter) vindbaar te maken
Heb je ons gratis handboek 'Starten met je Socials' al gezien?

In het handboek geven we je 5 dikke tips over zakelijk social media beheer. Lees hem snel door en begin vandaag nog met het professionaliseren van jouw social media kanalen.