Het digitale tijdperk

Ook ik ben dit jaar op vakantie geweest. De bestemming? Het Griekse eiland Kos! De belangrijkste voorwaarde tijdens het boeken was vertrekken via vliegveld Eindhoven. We hebben uiteindelijk geboekt via Sunweb, jawel digitaal!

Tegenwoordig komt er geen reisbureau meer aan te pas om je vakantie te boeken. Dit gaat gemakkelijk online waarna alles volgt via mail. Je print je tickets uit of zet ze op je telefoon voor het inchecken en de vakantie kan beginnen! Op de luchthaven zelf is het een kwestie van scannen en instappen. Tot zover is hier niemand aan te pas gekomen.

Overal online

Eenmaal op Kos aangekomen stond het huren van fietsen en het ondernemen van diverse activiteiten op de planning. Even de afstand checken naar het centrum of het volgende strand? Inderdaad, ook dit ging digitaal!

Het valt op dat iedere locatie, van strand tot restaurant, beschikt over Wifi. Je hoeft je niet druk te maken dat je niet op de hoogte blijft van je vrienden, kennissen of leuke actualiteiten tijdens de vakantie. Voor veel mensen is dit een must en is Wifi dus geen overbodige luxe.

Vakantie AAN, telefoon UIT

Ikzelf ben van mening dat je op vakantie gaat voor je rust. Schakel alles uit en geniet ervan! Even geen mail, maar lekker ontspannen en niets doen. Uiteraard is het handig om te beschikken over internet wanneer je even iets wilt opzoeken over de bezienswaardigheden in de buurt, maar hier blijft het voor mij bij.

Overdag lig je op je bedje op het strand en dan kijk je eens om je heen. Wat me dan weer verbaasd is dat de meeste gasten met hun telefoon bezig zijn. Ik vraag me altijd af wat er nou zo belangrijk kan zijn. Zijn de mensen zo bang dat ze iets missen dat die telefoon écht niet even weg kan?

Als je dan ’s avonds lekker uit eten gaat, of je gaat ergens op het terras zitten, zie je wederom veel mensen met hun telefoon in de weer. Het netwerk is onmisbaar!

Meer dan enkel digitaal

Naast het digitale netwerk is het toch ook handig om bepaalde zaken fysiek te aanschouwen. Vandaar dat diverse bedrijven er voor kiezen om naast hun webshop een winkel te hebben waar de klant fysiek de artikelen kan bekijken.

Een ander voorbeeld waar artikelen fysiek bekeken kunnen worden is natuurlijk op een beurs. Met Lucalifestyle zal ik met een stand aanwezig zijn op de beurs Spoga in Keulen. Hier wordt het assortiment voor 2019 fysiek gepresenteerd. De beurs zal plaatsvinden op 2 t/m 4 september en je kunt ons vinden in Hall 9.1 stand A010/B011.

 

Bij PEP is het allemaal mogelijk! We kunnen je helpen met het opzetten van een webshop, maar de klant fysiek met jouw artikelen benaderen valt ook helemaal binnen ons straatje.

Heb jij een leuk product en ben je benieuwd naar wat PEP voor jou kan betekenen? Kom dan gerust eens langs, de koffie staat klaar!☕️

Zorg dat je website voor jou gaat werken

Heb je ons gratis handboek 'Starten met je Socials' al gezien?

In het handboek geven we je 5 dikke tips over zakelijk social media beheer. Lees hem snel door en begin vandaag nog met het professionaliseren van jouw social media kanalen.