Het effect van lentekriebels op consumentengedrag

Eindelijk, de temperaturen buiten zijn fantastisch deze week! Een voorjaarsgevoel, echte lente! De lente begint officieel op 20 maart en eindigt op 21 juni. De laatste dag van de lente is tevens de langste dag van het jaar. Het woord “lente” komt dan ook voort uit het woord “lang”. Lente betekent oorspronkelijk “het lengen der dagen”.

Groen, groener, groenst

Naast dat in de lente de zon de temperatuur lekker omhoog brengt, zien we ook dat de planten buiten weer groen worden en dat de eerste bloemen zich ontwikkelen. Ook het gras wordt langer en groener, let op dat je het op tijd onderhoud.

💡Tip: kijk eens naar het jaarabonnement van gazonmestwinkel.nl, de oplossing voor een perfect groen gazon!

Vrolijker in het voorjaar

Naast de bladeren aan de bomen, zien we ook meer dieren. Maar nog belangrijker, meer gelukkige mensen! Doordat de dagen langer worden qua zonuren komen de bekende lentekriebels naar boven. Dit komt door de aanmaak van serotonine en dopamine. Deze stofjes zorgen bij mensen voor een gelukkig en opgewekt gevoel. We krijgen zin om naar buiten te gaan, de tuin in orde te maken, de BBQ van stof te ontdoen, etc. Kortom: zin in de zomer!

De bloemetjes buiten zetten

Mensen, oftewel onze consumenten, worden niet alleen gelukkiger maar ook actiever in deze periode. De zaken visueel weer in orde maken, een voorjaarsschoonmaak of toch die kleine aanpassing aan de woonkamer, balkon of tuin.

Dit heeft invloed op het gebied van shopgedrag zowel online als offline. Ook voor PEP is het voorjaar dus een drukke periode: meer consumentenvragen, publicaties en (online) bestellingen voor onze productpartners.

Plezier, passie en PEP

Met plezier en passie streven wij naar het behalen van de beste resultaten voor onze partners! Zijn de lentekriebels bij jou ook naar boven gekomen en ben je benieuwd wat PEP voor jou kan betekenen? Stap dan gerust eens binnen!☀