Functieomschrijving 

Hoi, ik ben Frank en ik ben onmisbaar op het kantoor van PEP. Waarom dan? Ik heb immers geen ‘officiële’ functie binnen het bedrijf. Ik kan namelijk niet schrijven, filmen, ontwerpen of bouwen aan websites. Toch vervul ik, net als al mijn collega’s, een belangrijke rol. Het is namelijk aangetoond dat een kantoorhond zorgt voor minder stress op de werkvloer en dat het bijdraagt aan de gezondheid van het personeel. Dus minder zieken!

Ook zorg ik voor een verbetering van samenwerking tussen collega’s en voor meer loyaliteit van personeel. En, last but not least, mensen gaan met meer plezier naar kantoor als daar een kantoorhond rondloopt. Logisch toch? Achter al deze uitspraken zitten verschillende onderzoeken, maar daar wil ik niet te diep op ingaan. Wat weet ik – een hond – nou van wetenschap af?

 

Een dagje PEP

Als starter op de arbeidsmarkt werk ik braaf 40 uur per week. Maandag begint mijn werkweek en brengt mijn baasje Sophie mij in haar fietsmandje naar kantoor. Toevallig werkt zij ook bij PEP, handig! Ik nestel me op mijn plekje terwijl al mijn collega’s het kantoor binnenstromen. Ik krijg flink wat aaien en mijn balletje wordt een paar keer weggegooid, maar geen nood! Ik haal hem braaf weer op. Als iedereen begonnen is met werken vind ik het wel weer effe mooi geweest, tijd voor een dutje.

Op avontuur

Rond de klok van 11:00 open ik mijn ogen weer. Tijd om te werken, mijn stressweg rondje door het kantoor kan beginnen. Meestal begin ik in het videoproductie en content creatie gedeelte van het kantoor, hier staat mijn mandje namelijk. Ik laat me aaien door de videoproducers en klim vervolgens op het bureau van de content creators. Even over het toetsenbord van de copywriters lopen, dat vinden ze leuk. Eentje gooit de bal weg, ik ren er achteraan.

Apport

De bal landt bij de stagiaires, yes! Deze creatievelingen van de toekomst zijn altijd wel in voor een minuutje spelen. Ik loop een beetje bij ze rond en kijk wat ze aan het doen zijn. Wat een variatie zeg, op het ene scherm wordt een animatie gemaakt, op een andere wordt een video gemonteerd en weer iemand anders is bezig met het ontwerpen van een huisstijl. Het ziet er allemaal erg ingewikkeld uit, ik ga maar op mijn rug liggen en ontvang een aantal aaitjes over mijn buik. Nice.

Mijn rondje afmaken

Ik loop langs een aantal projectmanagers, ze zijn allemaal druk aan het bellen. Laat ik ze maar niet storen. Een stukje verderop is het grafische eiland, ze geven me wat kriebels achter mijn oren en gaan daarna snel weer door met werken. Geen probleem, ik moet ook snel weer aan de bak! Ik wip nog even binnen bij de webbouwers, ze hebben een snoepje voor me, dat lust ik wel, maar ik wil niet te veel snoepen. De lunch gaat bijna beginnen.

Lunch


Pfoe, hard gewerkt, tijd voor lunch, dat heb ik wel verdiend. Terwijl iedereen druk aan het eten en ouwehoeren is kruip ik stiekem bij mijn grote vriendin Janneke op schoot. Ik leg mijn pootjes op tafel en kijk eens goed om me heen, waar heb ik vandaag zin in? Maar de keuze wordt gelukkig al voor mij gemaakt; iemand bungelt een plakje kipfilet voor mijn hoofd. Hap, slik, weg. Mag ik er nog een? Nee? Dan zit de lunch er voor mij weer op.

Een lange werkdag

Na de lunch hebben mijn ogen wel weer wat rust verdiend. ’s Middags doe ik nog eenmaal mijn rondje om te kijken of iedereen wel hard aan het werk is (en om nog wat aaitjes te ontvangen). Rond de klok van vijf klim ik weer bij Sophie in het fietsmandje. Vanavond ga ik vroeg naar bed, want morgen… Dan begint het riedeltje weer van voor af aan.

Wil jij mij ook een keer komen aaien? Of denk je dat je een van onze expertises goed kan gebruiken? Neem dan eens contact met ons op, we nodigen iedereen graag uit voor een bakje koffie en een goed gesprek!

Zorg dat je website
voor jou gaat werken

  • Identificeer wat de doelen en uitgangspunten van jouw website zijn
  • Verhoog in slechts 10 minuten de waarde van je website
  • Minder copywrite kosten
  • Gebruik blogs om je bedrijf online (beter) vindbaar te maken
Heb je ons gratis handboek 'Starten met je Socials' al gezien?

In het handboek geven we je 5 dikke tips over zakelijk social media beheer. Lees hem snel door en begin vandaag nog met het professionaliseren van jouw social media kanalen.