Even voorstellen

Hoi! Ik ben Rachelle, 22 zomers jong en momenteel woon ik in de gezellige binnenstad van Tilburg! Anderhalf jaar geleden ruilde ik mijn Zeeuwse roots in voor de Brabantse gezelligheid en sindsdien ben ik hier niet meer weg te slaan. In mijn vrije tijd ben ik vaak te vinden in de sportschool of onderneem ik iets met vriendinnen. Daarnaast ben ik in de zomermaanden een fanatiek festivalbezoeker en maak ik mezelf in de wintermaanden vooral schuldig aan het bingewatchen van mijn favoriete Netflix-series.

Met mijn enthousiaste persoonlijkheid en voorliefde voor creatieve content kom ik Team Pep twee dagen in de week ondersteunen!

Achtergrond

Iets meer dan een half jaar geleden heb ik mijn diploma Vitaliteitsmanagement & Toerisme behaald. Dit klinkt erg ingewikkeld, maar verschilt qua basisinhoud niet heel veel van alle andere commerciële HBO-studies. Het grote verschil zit hem eigenlijk vooral in de focus die de opleiding legt op de wellness- en toerismebranche. In het begin klonk dit allemaal erg leuk en laten we eerlijk zijn: je moet iets kiezen als je als zeventienjarig piepkuiken van de HAVO afkomt. Na verloop van tijd begon ik toch te twijfelen aan mijn studiekeuze… Iedere les begon met het standaard riedeltje ‘als jullie later een eigen bedrijf hebben’ en laat dat nou precies zijn wat ik NIET wilde in de toekomst.

In het derde jaar van mijn opleiding kregen we de mogelijkheid om een externe minor te volgen. Om eens te kijken of het gras ergens anders daadwerkelijk groener was besloot ik mijn spullen te pakken en te verhuizen naar Nijmegen om hier de minor eventmanagement te volgen.

Nieuwe wending

Tijdens deze minor voelde ik mij als een vis in het water; zowel de zelfstandigheid die we kregen als de mogelijkheden om onze creativiteit te uitten waren helemaal mijn ding. Al snel kwam ik erachter dat vooral de marketingkant mij erg aansprak en toen ik in mijn vierde jaar een afstudeerstage moest kiezen was de keuze dan ook snel gemaakt: Dit wilde ik doen op de marketingafdeling van een evenementenbureau! Naast dat dit me superleuk leek, zag ik hier ook vooral een kans in om ervaring op te doen in de marketingbranche. Uiteindelijk heb ik mijn stage gelopen op de marketing- en communicatieafdeling van een evenementenbureau in Breda, die zich voornamelijk richt op de organisatie van dancefestivals.

Afgestudeerd… En dan?!

Eindelijk is het zover… Het moment waar je al die jaren voor hebt gewerkt: Afgestudeerd zijn! Zo blij dat je bent wanneer je de woorden ‘je bent geslaagd’ hoort, zo snel slaat de paniek ook toe als je je bedenkt dat het nu toch echt tijd is voor een volgende stap. Een welbekend kwaaltje dat voor die tijd al om de hoek komt kijken is doemdenken. Zo had ik, net als de rest van afstuderend Nederland, vaak de angst dat ik met mijn HBO-diploma en prima CV op zak alsnog geen passende baan zou vinden. Om dit te voorkomen besloot ik voorafgaand aan mijn afstuderen een baan te zoeken voor een aantal uur per week, waarbij ik na het behalen van mijn diploma meer uren kon krijgen.

Ondanks mijn duidelijke voorkeur voor marketing koos ik hierbij toch voor een baan die meer aansloot bij de specialisatie van mijn opleiding. Dit vooral omdat de wellnessbranche bekend terrein voor mij was en ik op deze manier rustig kon wennen aan het ‘student-af’ zijn. Sinds juni 2017 werkte ik vier dagen per week in een sauna bij mij in de buurt. Dit beviel prima maar toen mijn leidinggevende op vakantie ging en mij vroeg of ik de social media kanalen wilde bijhouden tot zij terug kwam, begon het direct weer te kriebelen…

Volgende stap

Verandering is spannend. Ik zou graag zeggen dat ik behoor tot de groep avonturiers die zich halsoverkop in een nieuwe uitdaging stort, maar dan zou ik liegen. Wel ben ik iemand die haar dromen volgt en bereid is om hard te werken om haar doelen te bereiken.

Toen een vriendinnetje mij appte en beweerde dat ze ‘de perfecte baan’ voor mij had gevonden bij PEP Business Creators, heb ik stiekem toch even een kleine seconde getwijfeld of ik wel moest solliciteren. Gelukkig wonnen mijn enthousiasme en nieuwsgierigheid het dit keer ruimschoots van mijn angst voor het onbekende.

Soms moeten we dingen die we spannend vinden gewoon doen, mij heeft het in dit geval een droombaan opgeleverd!

Heb je ons gratis handboek 'Starten met je Socials' al gezien?

In het handboek geven we je 5 dikke tips over zakelijk social media beheer. Lees hem snel door en begin vandaag nog met het professionaliseren van jouw social media kanalen.