Elke website wordt wel eens gehackt

Het zou zo maar eens kunnen gebeuren dat je op een dag je website opent en dat er iets niet helemaal lijkt te kloppen. Je hebt nog niet meteen door wat er anders is. Er staat iets op dat je zelf niet hebt geplaatst. Je gaat even zoeken en komt tot de conclusie: “Mijn website is gehackt!” Dit komt vaker voor dan je zou denken. Gelukkig zijn wij er snel bij en lossen we de problemen op voordat het te laat is.

 

Voorkomen is beter dan genezen.

Dit geldt ook voor de veiligheid van je website. Veel mensen zien namelijk het belang van een veilige website pas in wanneer het te laat is. Met een onderhoudscontract van PEP zorgen we ervoor dat je website goed beveiligd wordt en dat we het hackers extra moeilijk maken.

 

De gevolgen van gehackt worden

Wanneer je bent gehackt kan dit verschillende gevolgen voor jou en je website hebben. Zoals:

  • Er staat content, meestal in de vorm van reclames, op je website die je zelf niet zelf hebt geplaatst
  • Er worden vanuit je website ongevraagde (lees: spam) mails verstuurd
  • De gegevens van je klanten liggen op straat, oftewel een datalek
  • Je website wordt opeens doorgestuurd naar een website met iets minder kindvriendelijke foto’s

Geloof me, dat wil je natuurlijk liever voorkomen.

Hoe kun je een hack-aanval voorkomen?

Een hack-aanval voorkomen zal misschien niet altijd lukken, maar je kan het hackers natuurlijk wel zo moeilijk mogelijk maken. Wanneer een hack toch voor komt moet je ervoor zorgen dat je zo snel mogelijk actie onderneemt.

Technisch onderhoud aan je website

Een veilige website is een website die volledig up-to-date is. Regelmatig updaten is daarom erg belangrijk. Daarnaast is een back-up maken ook erg belangrijk. Mocht je gehackt zijn, dan kun je de back-up terugzetten.

Misschien is dit wat te technisch voor je en kan je dit niet zelf. Of misschien heb je hiervoor geen tijd en wil je dit graag uitbesteden. Het is dan verstandig om een onderhoudscontract voor je website af te sluiten. In de meeste gevallen kun je dit regelen via de bouwer van je website, maar je kan dit ook door ons laten doen. Wij bieden namelijk SLA’s (Service Level Agreements) aan. Dit is een service contract op jaarbasis waarin we afspraken maken met elkaar over het onderhoud aan je website. We zorgen dat je website veilig is, maken het hackers extra lastig, maken dagelijks een back-up en monitoren je website dagelijks op eventuele malware en andere risico’s.

Je website volledig onder de loep met een veiligheidscheck

Wil jij ervoor zorgen dat je website helemaal veilig en volledig up-to-date is? Dan kun je ook door ons een veiligheidscheck uit laten voeren. Wij lopen dan de website volledig en beoordelen de veiligheid. Ook doen we meteen een aantal aanpassingen als dat nodig is. Na afloop ontvang je een adviesrapport.

Wil jij het hackers zo moeilijk mogelijk maken? Laat ons je website onderhouden, net zoals we voor al onze klanten al doen. Ben je benieuwd wat we voor jou kunnen doen? Neem dan gerust even contact met ons op.

Zorg dat je website
voor jou gaat werken

  • Identificeer wat de doelen en uitgangspunten van jouw website zijn
  • Verhoog in slechts 10 minuten de waarde van je website
  • Minder copywrite kosten
  • Gebruik blogs om je bedrijf online (beter) vindbaar te maken
Heb je ons gratis handboek 'Starten met je Socials' al gezien?

In het handboek geven we je 5 dikke tips over zakelijk social media beheer. Lees hem snel door en begin vandaag nog met het professionaliseren van jouw social media kanalen.