Een goede voorbereiding is het halve werk

November en december zijn rustige maanden in de plantensector zou je denken, maar niks is minder waar! Voor Forever&Ever® – een belangrijke klant in de plantensector voor PEP – maken we het marketingplan voor 2019 klaar, zodat we komend jaar een rode draad hebben om te volgen. Gedurende het jaar komen er altijd enorm veel taken en spontane acties op ons pad en juist daarom vinden wij het belangrijk om structurele zaken vast te leggen.

De ‘goede voornemens’ voor 2019

In 2019 presenteren we de collectie van Forever&Ever® op TV. WAUW! Forever&Ever® zal te zien zijn in De Grote Tuinverbouwing op SBS6. Een programma waarin tuinman Ivo Putman veel mensen inspireert en natuurlijk een gelukkig paar verrast met een nieuwe tuin. Vanuit PEP betekent dit veel regelen voor het zover is!

Er moet bijvoorbeeld een planning komen met welke planten we voor welke opname dag gaan gebruiken. Ook hoeveel planten we nodig hebben en natuurlijke welke kleuren we gaan gebruiken moet vastgelegd worden. De planten bestel ik bij de kwekers, waarna deze op de juiste locatie worden bezorgd!

Let’s get social!

Buiten de planning voor de planten, moeten ook onze social kanalen afgestemd worden op alle campagnes, dat leggen we ook vast in ons marketingplan. Zo zorgen we dat we op Facebook, Instagram en LinkedIn op het juiste moment bepaalde planten uitlichten. Ook regelen we bijvoorbeeld dat alle fans van Forever&Ever® na afloop van een tv-uitzending een berichtje krijgen in de App dat de planten te bestellen zijn!

Alles voor een mooi eindresultaat

Kortom: na een hoop data, tijden, cijfers, telefoontjes en mailtjes hebben we nu een planning voor 2019! Een fijne leidraad, maar alle uitdagingen die we onderweg tegenkomen gaan we natuurlijk niet uit de weg. We werken met veel passie en plezier aan deze (en andere) inspirerende campagnes voor Forever&Ever®; het resultaat zal het meer dan waard zijn!

Heb jij nu ook een project waar je wel wat meer structuur in kunt gebruiken? Ik help je hier bij PEP graag mee verder. Neem gerust contact met ons op! De koffie staat klaar.☕️

Zorg dat je website
voor jou gaat werken

  • Identificeer wat de doelen en uitgangspunten van jouw website zijn
  • Verhoog in slechts 10 minuten de waarde van je website
  • Minder copywrite kosten
  • Gebruik blogs om je bedrijf online (beter) vindbaar te maken
Heb je ons gratis handboek 'Starten met je Socials' al gezien?

In het handboek geven we je 5 dikke tips over zakelijk social media beheer. Lees hem snel door en begin vandaag nog met het professionaliseren van jouw social media kanalen.