Cursus digitale toegankelijkheid voor webredactie en webmasters

Het is te veel gedoe voor die ‘ene blinde’.

Dat argument, of een variant daarop, horen we vaak als het gaat om het toegankelijk maken van je website. Maar wist je dat ruim 25% van de Nederlanders moeite heeft met het bezoeken van websites. Soms tijdelijk en soms permanent. Met een goed toegankelijke website bereik je meer klanten én maak je het bezoekers met een beperking makkelijker om je website te bezoeken en om erop te navigeren. Een echte win-winsituatie dus!

Hoe word je digitaal toegankelijk(er)?

Door onze cursus ‘Digitale toegankelijkheid voor webredactie en webmasters’ te volgen in Tilburg. In deze cursus leer je alle ins en outs over digitale toegankelijkheid.
Deze cursus duurt 3,5 uur en je leert o.a.:

  • Hoe ruim 25% van de Nederlanders jouw website bezoekt
  • Wat de voordelen zijn van een toegankelijke website
  • Wat de richtlijnen voor toegankelijkheid van webcontent (WCAG-richtlijnen) zijn
  • Wat Drempelvrij is
  • Waar je op moet letten bij je eigen website
  • Hoe het zit met de wet- en regelgeving
  • Hoe SEO en toegankelijkheid elkaar versterken

Na de cursus kun je meteen zelf aan de slag om je website te verbeteren. We helpen je ook om het belang van digitale toegankelijkheid onder de aandacht van je collega’s te brengen.

Hou jij niet zo van stoffige lessen en saaie cursussen? Geen zorgen, wij ook niet! PEP staat voor Passie En Plezier en dat voeren we graag door in onze cursussen. We werken met duidelijke voorbeelden uit te praktijk en zorgen ervoor dat jij weet hoe je jouw website écht toegankelijker kan maken voor beter online resultaat.

Voor webmasters en webredactie

Deze cursus is speciaal bedoeld voor iedereen die een website beheert of regelmatig teksten schrijft voor websites. Je hebt er geen technische kennis voor nodig.

Door wie

De cursus wordt gegeven door PEPper Bart Pluijms. Bart heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in het toegankelijk maken van websites en geeft bedrijven en organisaties advies hoe zij hun website kunnen verbeteren. Ook is Bart de technisch beheerder van de website van het Waarmerk Drempelvrij. In zijn ideale wereld is iedere website perfect toegankelijk voor iedereen en daar heeft hij jouw hulp en enthousiasme bij nodig.

Hoe werkt het?

De cursus wordt ’s ochtends of ’s middags gehouden. De cursus wordt gehouden in een klein groepje van minimaal twee en maximaal zes deelnemers.

Onze eigen toegankelijkheid

Ook wij zijn nog niet perfect. Met de komst van Bart bij het PEP-team nemen we ook onze eigen website onder de loep. Er valt nog veel te verbeteren, daar werken we al hard aan.

Meld je aan!

Meld je aan via het onderstaande formulier. Wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op. Ben je nog niet helemaal overtuigd, neem dan gewoon contact met ons op, dan beantwoorden we al je vragen. Of kom gewoon even lang voor een kop koffie in onze creatieve studio aan de Piushaven.

Meld je nu aan voor de cursus

Wil je meer informatie of je direct (vrijblijvend) aanmelden voor de cursus? Vul dan onderstaand formulier in. We nemen snel contact me je op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.