Creativiteit gaat altijd door

Het hele jaar door ben ik druk met creatief bezig zijn. Bij PEP, thuis en zelfs op vakantie. Het zit in mijn bloed denk ik. Stil zitten en niks doen? Dat is niets voor mij!

Dus wat doe je als op vakantie bent en je creativiteit niet in je werk kwijt kunt? Mijn oplossing was het meenemen van een goedgevulde etui met tekenspullen, papier en allerlei andere hobby spullen. Lekker tekenen en inspiratie opdoen in andere landen, steden en omgevingen!

Inspiratie en ideeën

Ondertussen heb ik al een flinke verzameling (vakantie)foto’s van mooie campagnes en etalages. Op deze manier kom ik weer op nieuwe ideeën en ben ik altijd bij de tijd. Door goed te kijken wat er op straat gebeurt pik je meteen de nieuwste trends en hypes op.

Een voorbeeld van wat ik een mooie campagne vind, is de campagne van Air France (2016).

Hierbij wordt gebruik gemaakt van mooie hippe fotografie in combinatie met een strakke maar toch vriendelijke lay-out. Ondanks dat er geen vliegtuig te zien is heb je toch meteen het idee dat je hele wereld over gaat.

Creativiteit is overal

Niet alleen uit campagnes kun je inspiratie halen, dit kan ook bij bijzondere evenementen zoals Glow (Eindhoven). De meeste mooie en kleurrijke vormen ontstaan door het gebruik van licht op verschillende manieren.

 

Tips voor inspiratie

Wees nieuwsgierig
Nieuwsgierigheid zorgt ervoor dat je open staat voor nieuwe dingen. Wees dus nieuwsgierig naar alles wat je ziet en meemaakt. Maak foto’s of schrijf ideeën op zodat je ze later nog een keer kunt terugkijken.

Ga erop uit
Een andere omgeving, andere mensen: allemaal factoren die ervoor zorgen dat je nieuwe ideeën krijgt.  

Verander je routine elke dag een klein beetje, ga elke maand naar een plek waar je nog nooit bent geweest en probeer elke keer te bedenken welk nieuw materiaal je kan gebruiken voor je teksten.

Ontspanning doet wonderen
Tijdens ontspanning wordt er ruimte gemaakt voor creativiteit.

Probeer
Probeer eens iets te tekenen of maak een onverwachte kleuren combinatie. Je zal versteld staan van wat er gebeurt.

Zo zie je maar: creativiteit gaat altijd door. Dit geldt ook voor nieuwe ideeën. Zit je vol ideeën maar lukt het niet om ze vorm te geven? Of is creativiteit gewoon niet helemaal jouw ding? Kom eens langs en dan kijken we samen wat we van jou ideeën kunnen maken. ✨

 

 

Zorg dat je website voor jou gaat werken

Heb je ons gratis handboek 'Starten met je Socials' al gezien?

In het handboek geven we je 5 dikke tips over zakelijk social media beheer. Lees hem snel door en begin vandaag nog met het professionaliseren van jouw social media kanalen.