Black Friday komt eraan!

Op vrijdag 23 november is het weer zover. Hoge kortingen in de winkels en webshops wegens Black Friday, YAY! Met alle feestdagen in het vooruitzicht is dat superfijn. Ik ben al druk aan het ‘klotteren’ dus deze kortingen zijn goed getimed. Natuurlijk is iedereen blij met leuke aanbiedingen, maar wat betekent deze Black Friday nou eigenlijk? Ik zocht het voor je uit!

Terug in de tijd

Het is niet helemaal duidelijk waar de naam Black Friday vandaan komt. Wel kwam ik twee veelvoorkomende theorieën tegen. De ene theorie stelt dat het in 1965 zo druk was met winkelend publiek in de stad Philadelphia, dat het ‘zwart’ zag van de mensen. De andere theorie stelt dat het de eerste dag van het boekjaar was dat winkeliers zwarte cijfers schreven (ja, in 1981 zag de retailwereld er nog heel anders uit…).

Het idee achter Black Friday

Black Friday valt op de vrijdag na Thanksgiving Day; de 4e donderdag van november. Dit is een Amerikaanse nationale feestdag. Op deze dag wordt dankbaarheid voor een goede oogst getoond en worden alle andere goede dingen in het leven gevierd. In de week voor Thanksgiving Day zijn er dan ook prachtige parades in allerlei Amerikaanse steden en dorpen.

Black Friday is tegenwoordig vooral een slimme campagne om mensen met hoge kortingen tot meer aankopen te verleiden. Dit is ooit begonnen bij de grotere warenhuizen, die de parades sponsorden en later werd dit steeds groter en door meer retailers opgepakt. Van uitgebreide televisie- en reclamecampagnes tot hoge kortingen in de winkels. Alles om mensen op de officiële nationale vakantiedag na Thanksgiving Day te verleiden om naar de winkels te komen! Zo groeide Black Friday uit tot dé dag waarop het inkoopseizoen voor de feestdagen start. De kortingen worden veelal gepromoot als Black Friday Deals.

Black Friday in Nederland

In de aanloop naar de sinterklaas- en kerstdagen heeft Black Friday ook in Nederland zijn intrede gedaan. Helaas voor ons zijn de kortingen hier nog niet vergelijkbaar met die in Amerika en Canada. Toch is Black Friday goed voor de (omzet van) winkeliers. Daarnaast hoor je mij niet klagen.. Ik ben allang blij dat ik met de dure decembermaand in het vooruitzicht mijn cadeautjes met korting kan scoren!

Naast die fijne Black Friday korting zoek ik online ook altijd naar betrokkenheid en gemak. Zoals online service, waarbij ik in een live-chat binnen een paar minuten antwoorden krijg op alle vragen die ik heb! Dit helpt mij bij het doen van mijn aankoop en is voor mij dan ook een reden om vaker bij dezelfde webshops terug te komen.

Jouw promotie opPEPpen?

Ben jij geïnteresseerd in de juiste oplossing voor online of offline promotie van jouw product of dienst? Laat het ons weten! Wij zoeken 365 dagen per jaar voor onze klanten naar een Black Friday benadering. Uiteraard niet enkel gericht op prijs, maar gericht op de juiste mix met positieve beleving en persoonlijke benadering. Dat alles bij voorkeur met een vleugje gemak, want (ver)kopen blijft toch een bezigheid die je met Plezier En Passie wilt doen. 😉

Loop eens binnen bij onze creatieve studio aan de Piushaven, dan bespreken we graag de mogelijkheden!🙌🏻

Zorg dat je website
voor jou gaat werken

  • Identificeer wat de doelen en uitgangspunten van jouw website zijn
  • Verhoog in slechts 10 minuten de waarde van je website
  • Minder copywrite kosten
  • Gebruik blogs om je bedrijf online (beter) vindbaar te maken