Op de fiets naar stage!

Hoi! Mijn naam is Bregje, ik ben 22 jaar en net als Anoek loop ik stage bij PEP. Ik ben woonachtig in Udenhout, wat betekent dat ik elke dag op de fiets naar mijn stageadres kan. In mijn blog vertel ik jullie wat meer over de achtergrond van mijn opleiding en hoe ik terecht ben gekomen bij PEP

 
Alinea 1
Alinea 1
Alinea 2

International Business and Languages

In 2014 ben ik begonnen met de opleiding International Business and Languages aan de Avans Hogeschool in ’s-Hertogenbosch. Ik koos deze opleiding omdat ik nog geen idee had welke kant ik later op zou willen en deze opleiding bood een breed assortiment aan vakken. De afgelopen jaren waren vooral gevuld met lessen in marketing, management & organisatie, finance, cultuur en economie, allemaal internationaal gericht. Daarom had ik daarnaast ook de Nederlandse, Engelse, Franse en Spaanse taal in mijn pakket.

De internationale kant van de opleiding werd nog extra benadrukt met de twee verplichte semesters in het buitenland. De vijf maanden durende stage in mijn derde leerjaar heb ik voldaan in het Ierse Limerick. Daarnaast heb ik van september tot en met december 2017 de minor Business Administration gevolgd aan een universiteit van Madrid.

Alinea 2

Niet alleen theorie

Naast de theoretische kant van de opleiding heb ik ook veel projecten voor bestaande bedrijven uitgevoerd. Dit waren voornamelijk onderzoeken met advies over de mogelijkheden in een internationale markt, dat wil zeggen: marktonderzoeken, marketingplannen en exportplannen.

In mijn tweede leerjaar heb ik tijdens zo’n project kennis gemaakt met het Amerikaanse plantenmerk Forever&Ever. Het bedrijf wilde de Spaanse markt graag onderzocht hebben door ons als IBL-studenten, wat resulteerde in een advies over de marketingstrategie. Het product van dit project sprak me meteen al erg aan en bleef in mijn achterhoofd hangen.

Alinea 3
Alinea 3
Alinea 4

Wat heeft Forever&Ever nou te maken met PEP?

Tijdens mijn minor in Madrid moest ik opzoek naar een afstudeerstage aangezien deze aansluitend op mijn minor volgde. Ik besloot om bedrijven te benaderen waarmee ik al kennis had gemaakt tijdens mijn studieperiode. Hiervan was Forever&Ever eigenlijk de eerste die ik benaderde en al snel kreeg ik een positieve reactie!

Je zult wel denken: maar wat heeft Forever&Ever nou te maken met PEP? Nou, PEP verzorgt alle marketing en communicatie activiteiten van het merk en samen met de kweker hebben zij de licentie van het merk voor Europa.

Alinea 4

Afstudeeronderzoek

Momenteel ben ik mijn afstudeeronderzoek dus aan het uitvoeren bij PEP voor het merk Forever&Ever. Ik doe onderzoek naar de Duitse markt en de opkomende online verkoopkanalen van bloemen en planten daar. Dit zal uiteindelijk resulteren in een marketingplan voor het merk en hopelijk in een mooi diploma voor mij!

Klinkt een stage bij PEP jou nou ook als muziek in de oren? Een mailtje sturen mag altijd, vinden we leuk!!

Alinea 5
Alinea 5
Heb je ons gratis handboek 'Starten met je Socials' al gezien?

In het handboek geven we je 5 dikke tips over zakelijk social media beheer. Lees hem snel door en begin vandaag nog met het professionaliseren van jouw social media kanalen.