Communicatie anno 2018

Afkortingen, wie gebruikt ze niet?! Zeker in relatie met de veelvuldige WhatsApp communicatie in de huidige tijd zijn deze niet meer weg te denken. Soms ontvang je een bericht en denk je gelijk: ‘wat wordt hier nu mee bedoeld?’.

Eén van de veelvuldig gebruikte afkortingen van tegenwoordig is FYI. Voor diegene die het niet weten: ‘For Your Information’. Als je de afkorting eenmaal kent klinkt het logisch, maar dit moet je dan maar net weten!

De juiste boodschap

Turbotaal: je ziet het vaak bij chatten, sms’en, maar zeker ook op social media. Er wordt gretig gebruik van gemaakt! Er is inmiddels zelfs een (kleine) Van Dale verkrijgbaar met alleen maar afkortingen. Eigenlijk is dit vreemd omdat je het risico loopt dat de ontvanger(s) van je bericht niet de juiste boodschap mee krijgen. Waarom niet gewoon zeggen wat je wil zeggen?

Turbotaal bij PEP?

Ook bij PEP gebruiken we afkortingen. Vaak gelukkig in relatie met vaktechnische begrippen. Wat dacht je van SEO (Search Engine Optimization) of SEA (Search Engine Advertising), samen gevat in SEM (Search Engine Marketing). SEM omvat alles wat met de zichtbaarheid in de (online) zoekmachines te maken heeft. Dagelijkse activiteiten van PEP en dus in die hoedanigheid veelvuldig onderwerp van gesprek.

PEP BC

Ook in de uitingen van PEP gebruiken we een afkorting; achter PEP wordt in de e-mail en website ‘BC’ geplaatst. Waar staat BC dan eigenlijk voor?

Het is ooit begonnen als Business Creators. Echter is PEP de laatste jaren steeds verder gaan groeien in de breedte waardoor wijzelf tegenwoordig spreken over een creatieve studio die creatieve content in de breedste zin van het woord realiseert. Wat is dan tegenwoordig de betekenis van BC? Onderstaand een opsomming met interpretaties;

-Briljante Content                                   -Brand Creators
-Bijzonder Competent                          -Be Crazy
-Business Chief                                        -Borrel Club
-Briljante Creaties                                  -Bijzonder Creatief
-Business Creator(s)                              -Business Coach
-Bijzondere Club                                     -Briljante Coöperatie
-Betrokken Collega’s                             -Brabantse Connectie
-Bijzondere Creaties                              -Briljant Collectief

Pas jij in één van bovenstaande afkortingen of heb jij een aanvullende (toffe) afkorting? PEP is altijd op zoek naar energieke en creatieve collega’s waarbij niets te gek is. Kom gerust eens langs in onze creatieve studio, de koffie staat altijd klaar!☕️

 

Zorg dat je website
voor jou gaat werken

  • Identificeer wat de doelen en uitgangspunten van jouw website zijn
  • Verhoog in slechts 10 minuten de waarde van je website
  • Minder copywrite kosten
  • Gebruik blogs om je bedrijf online (beter) vindbaar te maken
Heb je ons gratis handboek 'Starten met je Socials' al gezien?

In het handboek geven we je 5 dikke tips over zakelijk social media beheer. Lees hem snel door en begin vandaag nog met het professionaliseren van jouw social media kanalen.